15. Finns det parkering vid mottagningen?

Det finns större parkeringsplatser intill mottagningen. Vill du åka kommunalt finns även Järntorget med flertalet buss- och spårvagnslinjer precis vid mottagningen.

13. Kan man få en utredning hos Stpsykologi?

Vi utreder barn/unga tom 17 år med olika frågeställningar, t ex intellektuell nivå, ADHD/ADD och autismspektrum. I utredningen samarbetar även en barnpsykiatriker vid behov. Om det visar sig att du behöver andra åtgärder än de du kan få hos Stpsykologi hjälper vi dig med information och hänvisning till rätt instans. 

12. Har Stpsykologi tystnadsplikt?

Ja. Socialstyrelsen utfärdar psykologlegitimationen. Det innebär bl a att en legitimerad psykolog står under statlig tillsyn och lyder under vissa lagar. Däri finns sekretess och tystnadsplikt. Det innebär att din psykolog inte får överföra information om dig till andra. 

11. Vad gäller vid återbud?

Du behöver lämna återbud senast 24 timmar före samtalstiden. Vid för sen avbokning eller uteblivet samtal debiteras du kostnaden för samtalet. 

10. Hur betalar jag för mitt samtal?

Som privatperson betalar du alltid i samband med ditt samtal. Vi accepterar kontant betalning, kortbetalning och Swish. Faktura skickas vid företagstjänster. 

9. Vad kostar ett samtal?

9Efter att du har träffat din psykolog kan du välja mellan att träffas på mottagningen eller i ett videosamtal. Kostnaden är 1150 kr. 

8. Hur lång brukar en samtalskontakt vara?

Det varierar mycket. Vissa gånger räcker det med ett eller ett par samtal. Ibland behövs det mer tid och arbete. Vi försöker alltid hitta ett upplägg som passar dina behov och önskemål. Du och din psykolog gör tillsammans en kontinuerlig utvärdering av kontakten och det arbete ni gör. 

7. Hur ofta behöver man träffas?

Det kan variera efter behov och önskemål. Det vanligaste är en gång i veckan eller varannan vecka. Du och din psykolog kan komma överens om hur ofta ni behöver träffas. 

6. Hur långt är ett samtal?

Den vanliga samtalstiden är 45 minuter men du och din psykolog kan komma överens om kortare eller längre samtal som kan passa dig.