Vanliga Frågor

På Stpsykologi har vi kompetens för att hjälpa både barn och vuxna med olika svårigheter och psykisk problematik. Barn/unga kan erbjudas psykologutredning i samarbete med barnpsykiatriker. Vi kan erbjuda samtal på svenska, engelska och spanska.

Du kan få samtal för konsultation, rådgivning och behandling gällande de flesta typer av lindrig psykisk ohälsa, exempelvis svårigheter inom ångest, depression, stress, självkänsla, relationer samt föräldraproblematik.

STpsykologi erbjuder även psykologisk utredning av barn/unga tom 17 år, utan väntetider.

Skulle vi inte kunna hjälpa dig med just din frågeställning kan vi tack vare vår breda kunskap och vårt nätverk hjälpa dig att hitta rätt och hänvisa dit.

Stpsykologi drivs av legitimerad psykolog Shohreh Shokofan Taudien med ca femton års erfarenhet av psykologiskt arbete. Vid behov samverkar Stpsykologi med samarbetspartners för att kunna erbjuda ett brett utbud av psykologisk kompetens.

Vi strävar efter att ha så kort väntetid som möjligt för nya besökare. Det varierar men oftast erbjuds en tid inom en vecka.

Ja. Våra lediga tider hittar du enkelt i bokningssystemet (knappen Boka tid nu). Förutom dessa tider kan du och din psykolog komma överens om andra tider som fungerar bättre för dig. 

Den vanliga samtalstiden är 45 minuter men du och din psykolog kan komma överens om kortare eller längre samtal som kan passa dig.

Det kan variera efter behov och önskemål. Det vanligaste är en gång i veckan eller varannan vecka. Du och din psykolog kan komma överens om hur ofta ni behöver träffas. 

Det varierar mycket. Vissa gånger räcker det med ett eller ett par samtal. Ibland behövs det mer tid och arbete. Vi försöker alltid hitta ett upplägg som passar dina behov och önskemål. Du och din psykolog gör tillsammans en kontinuerlig utvärdering av kontakten och det arbete ni gör. 

9Efter att du har träffat din psykolog kan du välja mellan att träffas på mottagningen eller i ett videosamtal. Kostnaden är 1150 kr. 

Som privatperson betalar du alltid i samband med ditt samtal. Vi accepterar kontant betalning, kortbetalning och Swish. Faktura skickas vid företagstjänster. 

Du behöver lämna återbud senast 24 timmar före samtalstiden. Vid för sen avbokning eller uteblivet samtal debiteras du kostnaden för samtalet. 

Ja. Socialstyrelsen utfärdar psykologlegitimationen. Det innebär bl a att en legitimerad psykolog står under statlig tillsyn och lyder under vissa lagar. Däri finns sekretess och tystnadsplikt. Det innebär att din psykolog inte får överföra information om dig till andra. 

Vi utreder barn/unga tom 17 år med olika frågeställningar, t ex intellektuell nivå, ADHD/ADD och autismspektrum. I utredningen samarbetar även en barnpsykiatriker vid behov. Om det visar sig att du behöver andra åtgärder än de du kan få hos Stpsykologi hjälper vi dig med information och hänvisning till rätt instans. 

Vi hanterar självklart alla dina uppgifter enligt gällande lagstiftning och föreskrifter. 

Det finns större parkeringsplatser intill mottagningen. Vill du åka kommunalt finns även Järntorget med flertalet buss- och spårvagnslinjer precis vid mottagningen.